Relatiegeschenken Kiezen

Relatiegeschenken kiezen is niet iets wat u in vijf minuten doet. Wat zijn nu eigenlijk zaken waar  u aandacht aan moet besteden voordat u overgaat tot het aanschaffen van relatiegeschenken?

In dit artikel worden 5 belangrijke tips aangegeven, die u kunnen helpen bij het kiezen van het juiste relatiegeschenk.

1. Kies het juiste ontvangstmoment

Het ontvangstmoment bepaalt deels de impact die een relatiegeschenk zal hebben.
Geef bijvoorbeeld niet op een moment dat uw relaties ook andere relatiegeschenken ontvangen,  maar zoek een speciale gelegenheid uit. Als dit in uw situatie niet wenselijk is, zorg er dan op zijn minst voor dat u onderscheidend bent met uw relatiegeschenk. Vraag een leverancier van  relatiegeschenken om tips en laat hem maar een creatief voorstel doen.

2. Wees creatief!

Geef een relatiegeschenk dat perfect bij de gelegenheid past of juist helemaal niet. Dit klinkt wellicht onlogisch, maar met symbolische doorvertalingen zijn de meest ludieke relatiegeschenken aan de gelegenheid aan te passen. De reclamewaarde is daarbij vaak hoger. Een leuk voorbeeld is een houten giraffe, omdat uw klant ‘de nek voor u heeft uitgestoken’.

3. Zorg ervoor dat de eerste indruk goed is
Geef uw relatiegeschenk niet in een standaard doosje weg, maar geef het artikel zonder de verpakking. Het eerste wat uw klant ziet, is het geschenk an sich. De eerste indruk stijgt op die manier direct en dit maakt het ontvangstmoment nog leuker.

4. Kies uw aantallen zorgvuldig
Koop voldoende in. Relatiegeschenken gaan altijd als ‘zoete broodjes’ over de toonbank. Iedereen is gek op gratis gadgets en gimmicks. Probeer het niet als kostenpost te zien, maar houd uw lange-termijndoel voor ogen: meer bekendheid voor uw bedrijf en uiteindelijk meer klanten. Hoe meer mensen uw bedrijfsnaam krijgen te zien, hoe groter de naamsbekendheid van uw bedrijf.

5. Vraag experts om advies
Belangrijke tip: Vraag een reclamebureau niet om advies bij het uitzoeken van uw relatiegeschenken. Reclamebureaus vragen geld voor advies en verdienen daarnaast vaak ook nog aan de geschenken. Leveranciers van relatiegeschenken doen dit werk daarentegen gratis voor u, waarna u  bij hen kunt inkopen. Een andere manier is om de zoekmachines van relatiegeschenkbedrijven te raadplegen om zo tot goede ideeën te komen.

Succes!